Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszúban párolt aszalt szilvával és kacsamájjal töltött kacsamell

5/5
60 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: Megtisztítom a kacsamájat, majd forró olajon mindkét oldalát megsütöm. Darabokra vágom az aszalt szilvát, és fehérborban elkevert mézzel felfőzöm, hogy megpuhuljon, majd a máj mellé dobom. Sózom, és aláöntöm a tokaji aszút. 1-2 perc múlva leveszem a tűzről.

Átlósan beirdalom a kacsamellek bőrös felét, majd hosszában felszúrom egy éles késsel. A keletkezett lyukat belülről bedörzsölöm sóval és borssal. Betöltöm a darabokra vágott májat, szilvát, majd megint májat, és így tovább, végül fogpiszkálóval megtűzöm.

Bőrös oldalával lefelé forró, száraz serpenyőbe teszem. Lassú tűzön kb. 20 percig sütöm, közben a kiolvadó zsírral locsolgatom a hús tetejét. Amikor ropogósra sült, megfordítom, és még 3 percig sütöm a másik oldalát. Hidegen szeleteltem.

Ezek is érdekelhetnek