Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás zöldparadicsom-lekvár

Hozzávalók

  • 6 x 3 dl üveghez:
  • 1 kg zöld paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg friss gyömbér
  • 3 db savanykás ízű alma
  • 1 ek mustármag
  • 1 ek só
  • 1 db fahéjrúd
  • 2 db csillagánizs
  • 25 dkg mazsola
  • 3 dl fehérborecet
  • 1,5 dl narancslé
  • 50 dkg nádcukor

Elkészítés

    1.

    A durvára vágott paradicsomot lábosba tesszük a megtisztított, finomra vágott vörös- és fokhagymával és gyömbérrel. Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott, felkockázott almát, a fűszereket, a fahéjrudat, a csillagánizst és a mazsolát. Felöntjük a borecettel és a narancslével. Közepes lángon felforraljuk, majd mérsékeljük a hőfokot, és a keveréket 1-1,5 órán át főzzük. Akkor jó, ha a zöldségek és a gyümölcsök megpuhultak.

    2.

    A tűzről levéve eltávolítjuk a fahéjat és az ánizst. Ezután hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg az teljesen meg nem olvad. Kis lángon további 1 órán át főzzük a lekvárt. Kezdetben csak néhányszor, ám ha kezd besűrűsödni, gyakrabban megkeverjük, nehogy odaégjen.

    3.

    A lekvárt a meleg üvegekbe kanalazzuk úgy, hogy ne legyenek benne légbuborékok. Hagyjuk kihűlni, majd rátesszük a tetejüket. Hűvös, száraz helyen 3 hónapig eláll. Felbontás után a hűtőben tároljuk. Natúr sültekhez, grillhúsokhoz illik.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin