Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite, ahogy édesanyám készítette

75 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • citromlé
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • 8 dkg darált dió
  • őrölt fahéj
  • ízlés szerint cukor vagy méz
  • 1 csomag. vaníliás pudingpor
  • 10 dkg savanykás lekvár
  • A tészta kenéséhez:
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és egy órára hűtőbe tesszük.

Közben az almát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, megpároljuk a cukorral vagy mézzel és a fahéjjal, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a vaníliás pudingport is.

A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy margarinnal kikent tepsit (20×30 cm). A tésztára lekvárt kenünk, megszórjuk a darált dióval, és ráterítjük az almát. A tészta másik felét kisodorjuk, és a tölteléket befedjük.

Megkenjük tojással, villával megszurkáljuk, hogy a gőz el tudjon távozni, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük.

Porcukorral megszórva kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek