Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás kuglóf karamellaöntettel

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db alma
  • 1 db citrom
  • 25 dkg vaj + a formához
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt + a formához
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 dl habtejszín
  • 12 dkg dióbél

Elkészítés

    1. Az almát megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk ki. A húsát felszeleteljük, és meglocsoljuk a citrom kifacsart levével. A vajat 20 dkg kristálycukorral, 1 csipet sóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet és a sütőport a tálba szitáljuk, majd a cukros-tojásos masszához forgatjuk.
    2. A tésztamasszába beleforgatjuk a citromos almaszeleteket, majd az egészet egy kivajazott és kilisztezett kuglófformába simítjuk. 175 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kivesszük, és hagyjuk kissé hűlni.
    3. Közben a megmaradt cukrot egy lábosban megolvasztjuk. Hozzácsorgatjuk a tejszínt, majd néhány percig forraljuk, és simára keverjük. A kuglófot a rácsra borítjuk, majd meglocsoljuk a karamellöntettel, és megszórjuk a durvára vágott dióval.

    11+1 ZSENIÁLIS KUGLÓFRECEPT >>>

    13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin