Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ajándékötletek locsolóknak: mit adjunk a piros tojás mellé?

Húsvét hétfőn jönnek a locsolók és ezúttal szeretnéd egy kicsit különlegesebb ajándékkal meghálálni, hogy idén sem hagynak elhervadni? Hoztunk néhány ötletet, amit akár gyerekekkel is elkészíthetsz.

Főtt helyett üveget

A locsolók ugyebár általában piros- vagy hímes tojást kapnak. De váljuk be, nem túl praktikus főt tojást festeni. Megromlik, tehát nem maradandó. Megenni pedig nem lehet, mert az erős festék gyakran átüt a tojás héján, ráadásul kinek lenne szíve feltörni egy műalkotást? Ott van persze a kifújt tojás lehetősége is, de azzal is akadnak problémák. Elég macerás kifújni, ráadásul túlságosan könnyen törik.

Ha közel áll hozzád a tojásfestés hagyománya, de valami maradandóbbat alkotnál, érdemes lehet üvegre festeni (a hobbiboltokban lehet kapni üvegtojásokat). Ez maradandó emlék lesz és, aki kapja, évről évre felhasználhatja a húsvéti dekorációhoz, például felakaszthatja a barkára.

Aprópénz helyett pénzeszsák

Valami stílusosabbra vágynál, minthogy egyszerűen aprót adsz a locsolóknak, de közben mégis megtartanád ezt a szokást is? Szerezz be valamilyen színes vagy húsvéti mintás anyagot, készíts belőle zsákocskákat és azokat töltsd meg apróval, majd kösd át egy szalaggal, hogy jól nézzen ki. Ha még érdekesebbé szeretnéd tenni a kis csomagocskát, érdemes csoki pénzt is vásárolnod (a legtöbb édességboltban kapható) és azt keverned a valódi aprópénzzel. Ki ne örülne egy pénzeszsáknak húsvétra?

Köszönöm helyett versikét

A locsolók különböző versekkel kérnek engedélyt a locsolásra, igaz? Mi lenne, ha idén rendhagyó módon, ők is kapnának egy versikét, méghozzá személyre szólóan? Gondold végig, hogy kiket vársz húsvét hétfőn, költs nekik egy kedves, vagy tréfás versikét és írd fel egy húsvéti üdvözlőlapra. Egészen biztos, hogy méltányolni fogják!

Nem megy egyedül a versírás? Semmi baj, segítségül hívhatsz egy remek programot, ahová csak a címzett nevét kell beírnod és máris kész a versike.

Édes helyett sósat

Gyakori, hogy édességekkel, süteményekkel várjuk a vendégeket. De gondolj csak bele, hogy a locsolók sok helyen megfordulnak húsvét hétfőn, ami sok édes süteményt jelent, egy idő után túl sokat is. A sós falatok ilyenkor valahogy háttérbe szorulnak, pedig a sok édes után biztosan jobban esne valami sós. Így érdemes lehet ebben gondolkodni, például pogácsában vagy egyéb sósságokban. Készülj fel rá, hogy kelendő lesz!

3 KIHAGYHATATLAN HÚSVÉTI RECEPT A SÁRGA TÚRÓTÓL A FONOTT KALÁCSIG>>> 

10+1 ÍNYCSIKLANDÓ SÜLT HÚS A HÚSVÉTI HIDEGTÁLRA>>> 

HÚSVÉTI TOJÁSFESTÉS KONYHAI MARADÉKOKBÓL (FESTÉK NÉLKÜL, TERMÉSZETESEN)>>> 

Ezek is érdekelhetnek