Előkészítés: A répát és a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: Tálban összekeverjük a répát, a burgonyát és a hagymát, mindkét kezünkkel jól összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, sóval, borssal fűszerezzük, végül a lisztet is beledolgozzuk. A vajat nagy serpenyőben felforrósítjuk. Evőkanállal kis adagokat szaggatunk ki a tésztából, és a serpenyőbe tesszük. A kanál aljával laposra nyomkodjuk. Közepes tűzön mindkét oldalát ropogósra sütjük. Azonnal tálaljuk. Salátát vagy túrós mártogatóst kínáljuk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre