Zöldborsókrémleves II.

default user icon
1 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 80 dkg zöldborsó (tisztítva 40 dkg)
  • 15 dkg burgonya
  • 2 húsleveskocka
  • 15 dkg vaj
  • 4 evőkanál tejföl
  • 4 szelet szendvicskenyér

Elkészítés

    Előkészítés: A zöldborsót hüvelyéből kifejtjük, szűrőtálban leöblítjük, lecsepegtetjük. A burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk.

    Elkészítés: Felforrósítunk 1 liter vizet, feloldjuk benne a húsleveskockákat. Beleszórjuk a borsót és a krumplit, és puhára főzzük (kb. 20 perc). Botmixerrel péppé zúzzuk. A vaj felét kis darabokban a levesbe szórjuk. A tejfölt elkeverjük 3-4 evőkanál levessel, és az egészet a leveshez öntjük. Sóval, borssal fűszerezzük, már nem forraljuk tovább. A szendvicskenyeret apró kockákra vágjuk. A maradék vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a kenyérkockákat. Külön tálkában kínáljuk a leveshez.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
    1 adag: 643 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szemere Katalin 4 évvel ezelőtt
Nem elírás véletlenül a 15 dkg vaj? El nem tudom képzelni ezt a mennyiséget levesben!!!!!!!!! Vagy ha a recept szerzője így eszi, akkor jó étvágyat hozzá:))

Hasonló Receptek