Elkészítés: A húst besóztam, megborsoztam, megszórtam kevés gyömbérrel, és 20 percet pihentettem, hogy átjárják az ízeknek a vastagabb húsdarabot.
Közben felvágtam a zöldségeket szép, hosszúkás darabokra.
Előmelegítettem a sütőt, tepsit készítettem, sütőpapírt vágtam. Ezután kevés olajon elősütöttem a húst, majd a tepsibe tettem.
Következő lépésként a felvágott zöldségeket a maradék olajon egy kevés sóval és gyömbérrel megdinszteltem, majd a hús tetejére halmoztam, lefedtem a tepsit alufóliával, és 220 fokon sütöttem fél óráig. Közben elkészítettem a besamelt.
A már használt serpenyőt hasznosítottam újra: vajat olvasztottam benne, majd lisztet szórtam bele, azt megpirítottam, majd felöntöttem egy kevés tejjel. Mikor besűrűsödött, újra felöntöttem egy kevéssel - háromszorra öntöttem rá az egészet. Kevés sót tettem ebbe is, és két csipet őrölt szerecsendiót, végül 1 kockasajtot.
A mártást a zöldségek tetejére öntöttem, valamint még kb. 1 deci vizet a hús alá, és visszatettem a sütőbe újabb 20 percre. (Ha reszelt sajttal készítettem volna, azt kb. negyed órával, 10 perccel a vége előtt szórtam volna a hús(ok) tetejére).
Egyszerű párolt rizzsel körítettem, ecetes paprikás-paradicsomos kukoricasalátát készítettem hozzá.