Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zebrakuglóf: klasszikus vajas kuglóf csokoládémázzal

120 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport és 1 csipet sót egy tálba szitáljuk. Egy másik tálban 11 dkg cukrot simára keverünk kakaóval és 4 ek forró vízzel, majd hagyjuk kihűlni. A vajat, a megmaradt cukrot és a vanília kikapart magjait habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Végül felváltva hozzáforgatjuk a tejet és a lisztes keveréket.
  2. 1 bögrényi adagot kimérünk a tésztamasszából, majd összedolgozzuk a kakaós keverékkel. A kétféle tésztát egy merőkanállal adagoljuk a kivajazott és kilisztezett kuglófformába. Egy késsel megkeverjük, hogy márványos hatást keltsen.
  3. A kuglófot 175 fokra előmelegített sütőben 50–60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha megsült hagyjuk kihűlni teljesen. A mázhoz felforraljuk a tejszínt, majd ráöntjük a feldarabolt csokoládéra, és bevonjuk vele a kihűlt kuglófot.

11+1 ZSENIÁLIS KUGLÓFRECEPT HÚSVÉTRA >>> 

3 KIHAGYHATATLAN HÚSVÉTI RECEPT A SÁRGA TÚRÓTÓL A FONOTT KALÁCSIG >>> 

12 POFONEGYSZERŰ KEVERT SÜTI HÚSVÉTRA, HA NINCS SOK IDŐD SÜTNI >>> 

A tészták összeállításánál a vaj egy részét olvasszuk meg, hogy könnyebben és jobban tudjuk habosítani.

Ezek is érdekelhetnek

Friss