Zebrakuglóf: klasszikus vajas kuglóf csokoládémázzal

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt + a formához
  • 1 tk sütőpor
  • 27,5 dkg cukor
  • 3 dkg kakaópor
  • 15 dkg vaj+ a formához
  • 1 db vaníliarúd
  • 3 db tojás
  • 0,6 dl tej
  • A mázhoz:
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    1. Szitáljuk tálba a lisztet, a sütőport és 1 csipet sót. Egy másik tálban keverjünk simára 11 dkg cukrot a kakaóval és 4 ek forró vízzel, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük habosra a vajat és a megmaradt cukrot, a vanília kikapart magjait, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Végül forgassuk hozzá felváltva a tejet és a lisztes keveréket.
    2. Mérjünk ki 1 bögrényi adagot a tésztamasszából, majd dolgozzuk össze a kakaós keverékkel. Adagoljuk a kétféle tésztát merőkanállal kivajazott és kilisztezett kuglófformába. Keverjük meg egy késsel, hogy márványos hatást keltsen.
    3. Süssük a kuglófot 175 fokra előmelegített sütőben 50–60 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, elkészült-e. Hagyjuk teljesen kihűlni. A mázhoz forraljuk fel a tejszínt, öntsük a feldarabolt csokoládéra, majd vonjuk be vele a kihűlt kuglófot.
A tészták összeállításánál a vaj egy részét olvasszuk meg, hogy könnyebben és jobban tudjuk habosítani.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin