Keress receptre vagy hozzávalóra

Zabpelyhes-áfonyás keksz

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg fruktóz
  • 15 dkg liszt
  • 22,5 dkg zabpehely
  • 20 dkg áfonya
  • 1 ml sütőpor

Elkészítés

    1. A lisztet a sütőporral és a zabpehellyel összekeverjük,  a szobahőmérsékletű margarint kihabosítjuk a fruktózzal, és alaposan összedolgozzuk a zabpelyhes lisztkeverékkel, végül beleforgatjuk az áfonyát.
    2. Vizes kézzel 16 db egyforma golyót formálunk, és egymástól kb. 5 cm-re, egy sütőpapírral letakart sütőlemezre tesszük, majd óvatosan leapogatjuk őket. Előmelegített sütőben, 160 fokon, 15-20 percig sütjük, míg aranybarna lesz.

Megjegyzés

Nemcsak nagyon finom, hanem könnyen elkészíthető, jól szállítható kirándulásokra, ráadásul akár egy hétig is eláll. Aki nem szereti az áfonyát, használhat helyette meggyet vagy cseresznyét.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin