Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgabarackos túrógombóc (Wachaui recept)

Hozzávalók

  • 26 dkg túró
  • 13 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 ek tejföl
  • 10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj + kb. 6 dkg a zsemlemorzsához
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 14 dkg zsemlemorzsa
  • cukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 40 dkg érett sárgabarack (apró fajta)
  • kockacukor
  • rum
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    1. A túrót éjszakára szitába öntjük, és hagyjuk lecsepegni. Másnap összedolgozzuk a liszttel, a tojásokkal, a sóval, a tejföllel és a vajjal. Egy pici fahéjjal és a citromhéjjal ízesítjük, majd lágy masszává gyúrjuk. Szükség esetén még egy kis tejfölt adunk hozzá.
    2. A felhevített kb. 6 dkg vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Ízlés szerint cukorral édesítjük, majd hozzáadjuk a felhasított vaníliarúd kikapart belsejét és félretesszük.
    3. A gyümölcsöt megmossuk és kiskéssel vagy kiskanál nyelével óvatosan eltávolítjuk a magokat. Minden mag helyére 1 db rumba mártott kockacukrot dugunk.
    4. A túrós masszából kb. félökölnyi darabokat csípünk ki. Ezeket szétlapítjuk, beburkolunk velük egy-egy barackot és gombóccá gömbölyítjük.
    5. A gombócokat enyhén sós, forrásban levő vízbe dobjuk, és mérsékelt tűzön kifőzzük kb. 20 perc alatt. Végül szűrőkanállal óvatosan kiemeljük, lecsepegtetjük, és megforgatjuk a morzsában. Porcukorral meghintve, forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Österreich Werbung/Wolfgang Schardt

MME
Az alsó-ausztriai Duna-szakasz mentén elterülő Wachau híres a sárgabarack-termeléséről és a gyümölcsből készített finomságairól.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin