Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Viktória-torta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20 cm-es tortához:
  • A tésztához:
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a vajat keverjük habosra a porcukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és mindegyikkel keverjük simára.
A 4. és 5. tojással 1-1 kanál lisztet is adjunk a keverékhez. A maradék lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a simára kevert masszához, majd óvatosan keverjük össze.

A sütőformákat vajazzuk, majd lisztezzük ki. Ezután osszuk el egyenlően a formákba a masszát, majd a széle felé húzzuk a tésztát, hogy sütés közben ne púposodjon fel.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formákban hűlni a tésztát, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

Botmixerrel pépesítsünk pár szem epret, és keverjük össze egy evőkanál porcukorral.

A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A habtejszínt verjük fel lágyabb habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponés krémhez.

Az egyik teljesen kihűlt piskótalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kanalazzuk rá a pépesített epret. Ezután fedjük be a félbevágott eperszemekkel, majd halmozzuk rá a mascarponés-habos krémet.
Végül helyezzük a tetejére a másik piskótalapot, majd tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára, hogy a habos-krém kellően megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt a torta tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd éles késsel szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek