Elkészítés: A tésztához a vajat keverjük habosra a porcukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és mindegyikkel keverjük simára.
A 4. és 5. tojással 1-1 kanál lisztet is adjunk a keverékhez. A maradék lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a simára kevert masszához, majd óvatosan keverjük össze.
A sütőformákat vajazzuk, majd lisztezzük ki. Ezután osszuk el egyenlően a formákba a masszát, majd a széle felé húzzuk a tésztát, hogy sütés közben ne púposodjon fel.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formákban hűlni a tésztát, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
Botmixerrel pépesítsünk pár szem epret, és keverjük össze egy evőkanál porcukorral.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A habtejszínt verjük fel lágyabb habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponés krémhez.
Az egyik teljesen kihűlt piskótalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kanalazzuk rá a pépesített epret. Ezután fedjük be a félbevágott eperszemekkel, majd halmozzuk rá a mascarponés-habos krémet.
Végül helyezzük a tetejére a másik piskótalapot, majd tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára, hogy a habos-krém kellően megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt a torta tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd éles késsel szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.