Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vénusz keble

Hozzávalók

  • 10 dkg étcsoki (GM)
  • 50 dkg natúr gesztenyemassza
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 50 ml rumaroma
  • A bevonathoz:
  • 20 dkg fehér csoki (GM)
  • 2-3 ek ét olaj (vagy szőlőmag olaj)
  • 32-35 szem mazsola

Elkészítés

    1. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört gesztenyemasszát, a rumot és az olvasztott csokit. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy a massza formázhatóvá váljon.
    2. Diónyi golyókat formázzuk a lehült masszából, majd egy órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk bevonni a golyókat. A fehér csokit az étolajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, majd egy mártóvilla segítségével egyesével bemártjuk a golyókat a csokiba. A desszert tetejét egy-egy szem mazsolával díszítjük, tálalásig pedig tartsuk hűtőben. Ebből a mennyiségből megközelítőleg 32 db készíthető. 

    MOGYORÓVAJAS CSOKIGOLYÓ 

    RIZSES CSOKIGOLYÓ 

    A TÖKÉLETES ZSERBÓGOLYÓ: A RECEPT, AMIT MINDIG IS KERESTÉL - VIDEÓ! 

     

Megjegyzés

Ez egy végtelenül egyszerű, nagyon finom sütés nélküli édesség. Az alapanyagok beszerzésére fordítsunk nagy figyelmet, hogy valóban GM legyen az elkészült édesség! Így szezonjában akár friss gesztenyéből is készülhet.

scarlett69
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin