Elkészítés: Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez öntjük. Ezután a citromhéjat, a csipet sót, az olvasztott vajat és a tojást is hozzáadjuk. Végül még egy kis meleg tejet adunk hozzá, és rugalmas, nem túl kemény tésztává dagasztjuk robotgéppel. Kilisztezett tálban, fóliával lefedve 1 órára a hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejet a limoncelloval feltesszük melegedni. A tojást, a cukrot, a keményítőt csomómentesre keverjük, és a forró tejhez adjuk. Állandó keverés mellett addig főzzük közepes lángon, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kicsit kihűlni.
Elővesszük a hűtőből a tésztát, és hengerré formáljuk. Egy tepsibe sütőpapírt vagy szilikonos papírt teszünk. A kezünkkel 5 dkg-os darabokat tépkedünk a tésztából, és a két tenyerünk között görgetve gombóccá gyúrjuk őket, majd a tepsire rakosgatjuk.
1 tojássárgáját elkeverünk 1-2 evőkanál tejjel, ezzel megkenjük a briósokat, és negyed órát még állni hagyjuk. Ezután ollóval bevagdossuk keresztben mindegyik tetejét, de a vágás ne legyen túl mély vagy széles. Mindegyikbe 1-2 púpos evőkanál krémet teszünk.
Előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük (kb. 15 perc alatt), majd porcukorral meghintve tálaljuk.