Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szeretnél mindenkit lefőzni? Itt tanulj a kulinária kulisszatitkairól!

default user icon
MME
Magyarország legújabb kulináris művészeti iskolájában neves szakemberektől sajátíthatod el a főzés tudományát és a hozzá tartozó kulináris ismereteket. A Culinary Institute of Europe szeptember 15-én mutatkozott be a Taste Loffice-ban, és hamarosan elindítja első szemeszterét.

Michelin-csillagos éttermek szakácsai, az ország egyik legkeresettebb gasztrofotósa és nemzetközi, nívós vendéglátóhelyeken tapasztalatot szerzett szakemberek is tanítanak Magyarország legújabb kulináris művészeti iskolájában. A Culinary Institute of Europe szeptember 15-én mutatkozott be a Taste Loffice-ban, és hamarosan elindítja első szemeszterét. 

Nem szakácsképzés

Maki Stevenson séf, a már sok éve sikeres Makifood főzőiskola alapítója egy olyan intézményt álmodott meg, ahol a diákok egy év alatt, mintegy 200 órában, magas minőségű és ízléses ételek elkészítését és tálalását tanulják meg valós éttermi konyhai környezetben. Tudásukat gasztromarketing ismeretekkel egészíthetik ki, és képessé válnak saját vállalkozásuk beindítására is.

Előre kell tervezni!

A képzés 40 fővel indul, és már hónapokkal ezelőtt betelt a létszám. (Néhányan családi okok miatt visszaléptek, így felszabadult néhány last minute hely!) A jelentkezők között bankár, közgazdász, pályát váltó informatikus és a szakácshivatásra készülő fiatal is van, és több olyan hallgató vesz részt az oktatásban, akik már a gasztronómia területén, a szakmában dolgoznak.
“A Culinary Intitute of Europe nem szakácsképzés, mindenki előtt nyitott” - mondja Maki Stevenson. “A főzés olyan alaptudás, mint az úszás vagy a kerékpározás, mindenkinek fontos, és az élete múlhat ezen. Az itt megszerezhető tudás a hétköznapokban és professzionális környezetben egyaránt használható”.


Minden, ami a magas minőségű főzéshez kell!

A képzés résztvevői az improvizatív főzés titkait is megtanulják, a késhasználat, a tészta- és kenyér- és fagylaltkészítés mellett. Nemcsak a tálalás művészetét sajátítják el, hanem táplálkozástudományi ismereteket is kapnak. A Culinary Institute of Europe követi Maki Stevenson étkezéssel kapcsolatos hitvallását, és fontosnak tartja a kiegyensúlyozott és igényes táplálkozási szokások kialakítását. Az alapanyagok beszerzésénél a fenntarthatóság is kiemelt szerepet kap, az intézmény oktatói nem csak sokrétű kulináris tudást, hanem egy szemléletmódot is szeretnének átadni.

Munka mellett is elvégezhető

Az oktatás hetente két alkalommal, szerdán munkaidő után, és szombaton napközben zajlik majd, így munka mellett is elvégezhető a képzés. Az első szemeszter szeptember 28-án indul. A helyszín – és egyben a iskola otthona - a város egyik legszebb “gasztroterasza”, a Taste Loffice.

Itt olvass tovább az új gasztrosuliról >>> 

Ezek is érdekelhetnek