Elkészítés: Egy közepes nagyságú tepsit kikenünk a vaj felével.
A lisztet, a cukrot és a sütőport összekeverjük, és a felét egyenletesen beleszórjuk a tepsibe.
A túrót apróra törjük, összekeverjük a mazsolával és a citrom reszelt héjával. Beleszórjuk a tepsibe, és egyenletesen elosztjuk.
A túró tetejére szórjuk egyenletesen a lisztes keverék másik felét.
A maradék vajat felolvasztjuk egy tálban, összekeverjük a 3 felvert tojással és a 4 dl tejjel, vaníliás cukorral. Simára keverjük, és ráöntjük a tepsiben lévők tetejére.
Előmelegített sütőben lassú tűznél körülbelül 30 percig sütjük. Amikor piros a teteje és a tepsi oldaláról is leválik a sütemény széle, akkor kész.
Érdemes kissé hűlni hagyni szeletelés előtt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre