Elkészítés: A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás
cukorral, a citromhéjjal és a margarinnal, majd hozzáadjuk a langyos tejet.
Egy tűzálló tálat jól kikenünk margarinnal, egy réteg felkarikázott kiflit teszünk bele, és a tejes keverékkel megöntözzük. Erre jön egy réteg túró és szeletelt alma, majd a sorokat ismételjük úgy, hogy a tetején kifli legyen, amit vékonyan pikáns lekvárral megkenünk. A tojásfehérjét
kemény habbá verjük, ebbe is teszünk 1-2 evőkanál lekvárt, és a habot a kifli tetejére halmozzuk.
Kb. 150-180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre