Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Toszkán csirke nokedlivel

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg krémsajt
  • 5 dkg kecskesajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 ek olívaolaj
  • 8 g olasz fűszerkeverék (toszkán)
  • 3 dkg parmezán sajt
  • 1 mk só
  • A nokedlihez:
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 tk só
  • 3 dl víz

Elkészítés

    1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és felkockázzuk. A hagymát és szalonnával felkockázzuk. A fokhagymát összezúzzuk. A krémsajtot, a kecskasajtot és a tejszínt csomómentesre keverjük.
    2. Olajon aranyszínűre pirítjuk a hagymát, a szalonnát és fokhagymát. Hozzáadjuk a csirkemellkockákat és megpirítjuk. Hozzáöntjük a tejszínes keveréket, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Ízlés szerint megsózzuk, és addig kevergetjük, amíg sűrűsödni nem kezd.
    3. A nokedli alapanyagaiból közepesen lágy masszát gyúrunk, majd lobogó sós vízbe szaggatjuk egy nokedliszaggatóval. Amint feljöttek a víz felszínére, leszűrjük és egy tálba tesszük a kész galuskákat.
    4. A nokedlit a szósszal és hússal tálaljuk, majd megszórjuk a tetejét frissen reszelt parmezánnal. 

    TEJSZÍNES-GOMBÁS-BACONÖS CSIRKE: EZ A RECEPT LESZ A CSALÁD KEDVENCE! >>> 

    9 ISTENI CSIRKÉS TÉSZTA, HA CSAK FÉL ÓRÁD VAN FŐZNI! >>> 

    A LEGFINOMABB SAJTOS CSIRKE: VACSORA 5 PERC MUNKÁVAL! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin