Tonhalas sajtkrémmel töltött kaliforniai paprika

default user icon

Hozzávalók

  • 3 db kaliforniai paprika
  • 2 doboz cottage cheese (2*200 g)
  • 1 db tonhalkonzerv (növényi olajban)
  • 1 fej hagyma (közepes méretű)
  • 10 dkg sajt (ízlés szerint füstölt, trappista vagy eidami reszelve)
  • 0,5 dl fehérbor
  • bors
  • petrezselyem

Elkészítés

    1. A kaliforniai paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, elfelezzük, majd a magházat és a magokat eltávolítjuk.
    2. A tonhalkonzervekről leöntjük az olajat, a hagymát felaprítjuk. Egy tálban összekeverjük a tonhalat, a cottage cheese-t, a hagymát, a borsot és a petrezselymet.
    3. A paprikákat megtöltjük a kikevert tonhalas krémmel. Veszünk egy kb. 20*30 cm-es tepsit, beleöntjük a fehérbort, belerakjuk a megtöltött paprikákat, lefedjük fóliával és fél órát pároljuk a sütőben 200 fokon. A végén levesszük a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal és még pirítjuk pár percig. 

Megjegyzés

Hidegen és melegen is finom akár egy könnyű vacsoraként. Jó étvágyat!

Pócsiné Kiss Virág
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin