Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött pisztráng zöldségekkel

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 konyhakész pisztráng
  • 1 citrom
  • 25 dkg sárgarépa
  • 2 vastag szál póréhagyma
  • 3 szál szárzeller
  • 1 csokor finomra vágott petrezselyem
  • 2,5 dl zöldségleves
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A halat megmossuk, leszárítjuk, és citromlével kívül-belül meglocsoljuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük.

    A zöldségeket megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk.

    A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A zöldségek egy részét és a petrezselyem felét összekeverjük, és a halak hasüregébe töltjük. A maradék zöldséget nagy, kiolajozott hőálló tálba tesszük. Meglocsoljuk a levessel, és ráfektetjük a megtöltött halakat, és kis darabokban elosztunk rajtuk 5 dkg vajat. A sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

    A maradék vajat kis edényben felolvasztjuk, belekeverjük a maradék petrezselymet, és a kész pisztrángra öntjük. Vékony citromszeletekkel díszítve azonnal tálaljuk. Petrezselymes burgonyát is kínálhatunk mellé.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin