Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött paprikával töltött fasírozott

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A fasírozott alaphoz:
  • 1 kg darált sertésdagadó
  • 3-4 zsemle
  • 1 marék szójagranulátum
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál őrölt feketebors
  • ízlés szerint só
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 egész tojás
  • A töltelékhez:
  • 2 keményre főtt tojás
  • 1 evőkanál zöldpetrezselyem
  • 1 csipet só
  • 6 kisméretű zöldpaprika
  • tejföl a rúd bekenéséhez
  • zsír a tepsi kikenéséhez

Elkészítés

    Elkészítés: A darált sertésdagadót összekeverjük a vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlékkel. Hozzátesszük a vízben áztatott szójagranulátumot, amit előzőleg szintén jól kinyomkodtunk. Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk az őrölt feketeborsot, ízlés szerint a sót, a pirospaprikát és a 2 tojást. Jól összedolgozzuk a masszát, majd egy maréknyit kiveszünk belőle, és elkészítjük a tölteléket.

    Belereszeljük a főtt tojást, beletesszük az apróra vágott zöldpetrezselymet, egy csipet sót, borsot. A 6 kisméretű zöldpaprikának mindkét végét levágjuk, kiszedjük az erét és a magját, majd megtöltjük a fent leírt töltelékkel. Ezeket a töltött paprikákat rakjuk a 2 rúd fasírozott közepébe.

    A tepsit kizsírozzuk, a töltött fasírozott
    rudakat belehelyezzük, és tejfellel lekenjük. Előmelegített sütőben megsütjük.

Megjegyzés

A receptet Dr.

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin