Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött hal (Gefillte fis)

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított csuka bőrét óvatosan lenyúzom úgy, hogy egyben maradjon és a fejével együtt. Húsát lefejtem a csontokról, ledarálom, összekeverem a vízben áztatott zsemlével, a tojással, 1 kis fej reszelt hagymával, sóval, borssal. A masszával megtöltöm a halbőrt, ami kimaradt, abból vizes kézzel lapos gombócokat formázok.

Közben egy halfőző edényben, vízben megfőzök 2 nagyobb fej hagymát és a répákat, sóval, cukorral ízesítem. Amikor a zöldség már puha, behelyezem a töltött halat és a gombócokat. Fedővel lefedve lassú tűzön készre főzöm.

A kész halat mélyebb tálra helyezem, köré rendezem a gombócokat, sárgarépaszeletekkel, petrezselyemzöldjével díszítve tálalom.

Megjegyzés



Zsidó recept, a témáról bővebben a Pasik a konyhában blogban olvashatsz. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek