Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökmagos kalács tökmagfagyival

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személyre:
  • A tökmagos kalácshoz:
  • 7 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 20 dkg tökmag
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 20 dkg lekvár
  • A tökmagfagylalthoz:
  • 50 dkg vaníliafagyi
  • 1 dl pirított tökmagolaj
  • 5 dkg tökmag

Elkészítés

Elkészítés: Először a tojást és a cukrot habosra verjük. A ledarált tökmagot, a morzsát és a lisztet óvatosan hozzákeverjük, formába öntjük, és kb. 150 fokon 40 percig sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, a közepén kettévágjuk, és megkenjük lekvárral. Lekvár helyett használhatunk nutellát, vaníliakrémet vagy túrót is.

A fagyit érdemes előre elkészíteni: a vaníliafagyi felét enyhén felolvasztjuk, a tökmagolajjal és a tökmaggal összekeverjük. A maradék vaníliafagylaltot felkockázzuk, és a tökmagos fagyival félig-meddig összeforgatjuk, majd visszarakjuk a fagyasztóba 2 órát hűlni.

A kalácsot a fagyival tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további fotókat, elkészítési útmutatót és érdekességeket itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek