Töki pompos

default user icon
21 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2-3 főtt krumpli
  • 1 csomag sütőélesztő
  • 20 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tejföl
  • 15-20 dkg sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit megfőzzük, és áttörve hozzáadjuk az élesztővel elkevert liszthez. Esetleg a krumpli főzőlevét használhatjuk az elkészítéshez. Kicsit kell csak sózni. 1 óra kelés után tepsiben nyújtjuk, félig megsütjük. Kivesszük a sütőből, és az előzőleg már tejfellel, zúzott fokhagymával összekevert, feldarabolt baconnel megkenjük (ne sajnáljátok az alapanyagot), megszórjuk a laskára vágott vöröshagymával, majd visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre. A sütés vége felé megszórjuk a reszelt sajttal. Cserszegi fűszeres a legjobb hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Varsanyi Beata 4 évvel ezelőtt
Isteni finom! Koszi a receptet. En a tesztajat friss elesztobol csinaltam, tettem bele etkezesi kemenyitot mert nem volt otthon eleg liszt, meg egy kis tejfolt is. A tetejere szalamit is raktam. Nagyon nagyon finom lett!
Kakuk Móni 5 évvel ezelőtt
Ma elkészítettem, isteni lett, de pár dolgot más hogy csinálok majd. Házi kolbászt mindenképp érdemes rá tenni, szép sorban, szorosan, hogy minden falathoz jusson! :) Füstölt császárszalonnát tettem a kolbász tetejére, amit előtte olajban megsütöttem, darabokra vágva. Én úgy csináltam, hogy a tejfölös keverékhez adtam a kolbászt és a szalonnát, de úgy nem jó. A tésztára tejföl, és sorban rajta minden, hogy látszódjon a kolbász és szalonna eloszlása. Így nem lesz olyan, hogy az egyik falaton csak tejföl és hagymakarika van, a másikon meg minden! :) Meg még egy dolog: kicsit így sótlan lett, a tejfölbe szerintem kell egy kis sót is keverni... Én más fűszert nem tettem hozzá. Köszönöm a receptet!!
Kolosi Kata 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom, párom is imádja, és mindig ebből a receptből készítem. Csak annyit tennék hozzá, hogy aki nem teflonos tepsiben süti, tegyen hozzá a gyúráskor a tésztához 3-4 evőkanál olajat, akkor nem fog leragadni. (Sajnos én többször jártam így, egyszer úgy kellett leoperálni róla a sütőpapírt, máskor meg a tepsi alját.)
avocado8 6 évvel ezelőtt
Tejiii Ez 1 tepsi és az étvágytól függ, felnőttekből 4-5-nek elég. Nekem is ez az egyik kedvenc receptem és még bárkinek sütöttem, a receptet rögtön kérte!
Szabó Renáta 6 évvel ezelőtt
A sütés-főzés terén egyelőre a lelkes amatőr szintjén állok, és még nem igazán tudom recept alapján megállapítani, hogy miből mennyi lesz a végén. Szerintetek ez a recept hány személyre vagy hány tepsire vonatkozik?
kovács magdi 6 évvel ezelőtt
Az 50dkg liszt össze fog állni a főtt krumplikkal, vagy kell bele mindenképpen a főzőlé? Csak mert így \"száraznak\" tűnik...
Anita 6 évvel ezelőtt
Csillagos ötös! Nagyon finom! Egy pár megjegyzés csak kiegészítésképp, ha véletlenül valaki úgy készíti a tésztáját, mint én, legyen annak is egy kis segítsége... nekem vastag lett a tészta. Szeretem, ha vékonyabb. Kockaélesztővel csináltam és felfuttattam tejben, valószínű, emiatt lett kétujjpercnyi vastag az alaptésztája (kb. duplájára nőtt a sütés során). Máskor nagyobb tepsiben nyújtom majd (ja, érdemes olajos kézzel, mert nekem tapadt a tésztája). Ennek ellenére egy nagon könnyű, ízletes tészta lett. Eddig kenyérsütővel készítettem minden tésztát, de most nem volt itt, így kézzel álltam neki, így is jól ki tudtam keverni a tésztát, egyenletes lett. Egyik felére félig megsült füstölt szalonnakockákat és vékonyra vágott vöröshagymát tettem (1 nagy fej hagyma, 1 nagyobb maréknyi szalonnakocka). Másikra vékonyre szeletelt kolbász és paradicsom ment. A tejfölbe belekevertem a szalonnából kisült zsírt is és pici petrezselyemmel, ételízesítővel ízesítettem. Hát, mit ne mondjak? Az olaszokat kenterbe verjük a \"magyar pizzával\". Köszönöm a receptet, terjeszteni fogom!
Simonné Barta Ildikó 8 évvel ezelőtt
Ezt a tésztát kenyérsütőben szoktam elkészíteni tészta programon...Sokkal jobban kidolgozza a tésztát..és igen! isteni finom!!!
Rika 8 évvel ezelőtt
Kolbásszal tényleg finomabb...de házi kolbival. Amikor az előző hsz-em írtam akkor még nem kostoltam :) de tényleg jó:)
Rika 8 évvel ezelőtt
nagyon finom! és nagyon kiadós is...

Hasonló Receptek

Magazin