A főtt tojást lereszeljük vagy késes aprítóval felaprítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, a tojást, az aprított petrezselymet, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, és az egészet alaposan összedolgozzuk annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható masszát kapjunk, majd 1 órára a hűtőbe rakjuk.
Nedves kézzel rudakat formálunk belőle, majd a felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
A kroketteket forró, bő olajban süssük aranysárgára.
Minél többet, szebbet, nagyobbat – az ünnepek tájékán sokakat elragad a hév, aminek a következménye lehet a pazarlás és a felesleges felhalmozás, amire nemcsak nekünk, de a környezetünknek sincs szüksége. Néhány apró lépéssel azonban zöldebbé tehetjük ezt a karácsonyt.
Zebegény csodálatos hely – mondta Nikolettnek és Lászlónak egy közelben lakó nagynéni, és őket is elbűvölte a természeti környezet. A Hegyi Kabin teraszán ülve kivételes panoráma tárul elénk.
A főváros egyik legszebb helyén, a Várkert Bazárral található az Ybl Budai Kreatív Ház. Nem is hinnénk, hogy a neoreneszánsz ékszerdoboz egykor ipari létesítményt rejtett.