Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tésztacsodákat alkot a Forma-1-es csapat magyar dolgozója

default user icon
MME
Remsperger Attila nagymamájától örökölte a tészta iránti szeretetet. A Balatonról származó szakácsnak tíz év kemény munkája van abban, hogy különleges tésztáiról ma már a Forma-1-ben is beszélnek.

Remsperger Attila csodálattal figyelte nagymamáját, aki szinte élete végéig csakis házi tésztával tudta elképzelni a húslevest, vagy túrós csuszát. Attila a hagyományos tészták készítése mellett kísérletezésbe kezdett, és különleges alapanyagokat is felhasznál egy-egy fogás megalkotásában. 

- Számomra fontos, hogy továbbvigyük a családi hagyományokat, értékeket. Ha nincs múltunk, nincs jövőnk sem - kezdte Remsperger Attila. - Hála istennek, nagymamám sokáig élt, sokáig velünk volt és sokat tanultam tőle is. Aztán fiatalon kerültem külföldre, ahol teljesen autodidakta módon sajátítottam el különböző technikákat, fortélyokat. 

Színes tésztákat álmodott

Attila Dél-Tirolban dolgozik, de sokat van itthon a Balatonon is. Akármerre jár, arra gondosan ügyel, hogy természetes alapanyogokból és helyben termesztett hozzávalókból készítse a tésztát. Cékla, édesburgonya, zöldborsó, tök, lazac mind mind olyan alapanyag, ami visszaköszön nála egy széles metéltben, vagy ravioliban.

- Sokat kísérletezgetek, most éppen azon, hogy a tapolcai pisztrángot, vagy a fogast is beépítsem a tésztáimba, de a balatoni sajtmanufaktúrák alapanyagait is örömmel felhasználom. Szépet mindenki tud csinálni, én különlegességet szeretnék alkotni. A tésztáimmal egyelőre csak Dél-Tirolban, az étteremben lehet találkozni, de nagy álmom, hogy Vászolyon, ahol van egy fél hektáros szőlőm, létrehozzak majd egy vendéglátóegységet - mesélte Remsperger Attila.

A fiatal szakács Dél-Tirolban ismerte meg azt a Michelin-csillagos séfet, aki végül magával hívta a Forma-1-be dolgozni. Attila már második szezonját tölti a Red Bull istállónál, amelynek tagja a kétszeres vilábajnok Max Verstappen.

- A kollégám először azt mondta hogy csak egy-két versenyre kell beugranom, aztán lett belőle öt-hat futam. Idén a Magyar Nagydíj volt a tizedik versenyem. A csapat konyháján is nagyon sokat tanulok. Komoly munka folyik nálunk, odafigyelünk arra, hogy minden jól működjön. Nagyon hálás vagyok azért, hogy a csapatnál dolgozhatok, jó és összetartó közösség a miénk - mondta Attila.

MAX VERSTAPPEN: HA ITT JÁROK, A GULYÁS SOSEM MARADHAT KI >>>

MAGYAR CUKRÁSZLÁNY SÜTEMÉNYEIÉRT RAJONG A FORMA–1 – INTERJÚ URBANICS RÉKÁVAL >>> 

 

 

Ezek is érdekelhetnek