Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes szilvaleves

default user icon
6 4.2/5

Hozzávalók

  • 50 dkg szilva,
  • 1 dl tejszín,
  • 5 dkg darált dió,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 2 evőkanál cukor vagy méz,
  • 3 szem összetört szegfűszeg,
  • csipetnyi só.

Elkészítés

    Előkészítése: a szilvát megmosom, kimagozom és 6 dl vízzel felöntöm. Beleteszem a szegfűszeget és a sót. Felforralom, közben a lisztet simára keverem a tejszínnel.

    Elkészítése: 2 percnyi főzés után beleöntöm a lisztes tejszínt meg a cukrot, és folytonosan kevergetve kiforralom. Ezután hozzáadom a darált diót, éppen csak egyet forralok rajta, majd ha kihűlt, a hűtőszekrényben lehűtöm. Tálaláskor előhűtött csészékbe öntöm a hideg levest.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Jó kis leves ez, kinek dióval-kinek anélkül.
angi77
Finom lett de legközelebb ÉN kihagyom belőle a diót.
nataligina7
A diót kihagytam belőle, de isteni finom volt anélkül is!!!!! Köszi a receptet!
adrienn1978
Bocs: mélyhűtőbeN
adrienn1978
Bocs: mélyhűtőbeN
adrienn1978
A mélyhűtőbe már régóta várta az az 50 dkg szilva, hogy ez a leveske legyen belőle. Finom lett!

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Tejszínes szilvaleves recept?


Magazin