Elkészítés: A filézett csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, kiklopfoljuk. Egy jénai aljára egy sor bacont teszünk, ráteszünk egy sor kiklopfolt csirkemellszeletet, megszórjuk ételízesítővel. Ráteszünk egy sor vékonyra szelt sonkát, egy sor paradicsomkarikát, egy sor póréhagymakarikát, majd egy sor lapka sajtot. Ezt így ismételjük, amíg tartanak a hozzávalók. Tetejére sonka kerüljön. Ráöntjük a tejszínt, és sütőben sütjük kb. 50 percig. Ekkor kivesszük a sütőből, és jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal. (Én füstölt sajtot is szoktam rászórni.) Addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején. Úgy szeleteljük, mint a tortát. Párolt rizs illik hozzá köretként.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre