Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes-parmezános spárgaleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 nagy póré hagyma 1 cm-es darabokra vágva (csak a fehér és világoszöld részeit használjuk fel
  • 2-3 közepes burgonya meghámozva, 1 cm-es darabokra vágva
  • 2 csokor spárga megtisztítva, fás szárát levágva, cm-es darabokra vágva
  • 1 liter tyúkhúsleves
  • 2,5 dl tejszín
  • 2,5 dl tejföl
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál apróra vágott snidling
  • reszelt parmezán
  • ropogós kenyérkocka

Elkészítés

    Elkészítés: A vajat közepes lángon felolvasztjuk egy fazékban. Hozzáadjuk a póréhagymát, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a tyúkhúslevest, a spárgát és a burgonyát. 10-15 percig főzzük, amíg a burgonya és a spárga meg nem puhul. A tűzröl lehúzva hagyjuk kihűlni.

    Ha kihűlt, válogassuk ki a spárgalándzsákat (a zsenge hegyeit), és tegyük félre. Végül a levest és a főtt zöldségeket átöntkük a turmixgépbe, és sima pürévé turmixoljuk.

    Visszaöntük a levest a fazékba, még egyszer felforraljuk. A tűzről lehúzva habverővel hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, a spárgalándzsákat is beletesszük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    Ezt a gyönyörű krémlevest ropogós kenyérkockákkal, snidlinggel és parmezánnal megszórva tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin