Tejszínes paradicsom-krémleves

Hozzávalók

  • 1 kg paradicsom
  • 1 liter húsleves alaplé
  • 3 fej hagyma (nagy)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 1-2 ek pesto (elhagyható)
  • 1 ek cukor
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

    1.

    Olvaszd fel a vajat az olívaolajjal, pucold meg, aprítsd fel, majd párold üvegesre a hagymát!

    2.

    Hámozd meg, majd vágd negyedekre a paradicsomot, dobd a hagymára a bazsalikommal, a pirospaprikával, a fokhagymával, a sóval és a borssal, majd főzd addig, amíg a paradicsom megpuhul.

    3.

    Öntsd hozzá az alaplevet és kézimixerrel turmixold el nagyon alaposan, majd tedd vissza a tűzre.

    4.

    Amint elkezd forrni, öntsd bele a tejszínt, és jól keverd el. Ahogy elkezd bugyogni, húzd le a tűzről. Aki szeretne, tegyen bele a végén 1-0 evőkanál pestót és egy kis bazsalikomot. 

Megjegyzés

Biztos vagyok benne, hogy ez egy jó recept, mert eddig akárkinek megfőztem, elkérte a receptjét, és azóta is benne van a repertoárjában. Egy jó tanács: csak igazi paradicsomból vagy házi paradicsomléből finom!

Gáspár Kata
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin