Tejszínes-mákos palacsinta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 12 db kisütött palacsinta
  • 15 dkg darált mák
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 dl tejszín
  • 2 tojás
  • a tál kikenéséhez vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A mákot kristálycukorral ízesített vízzel felfőzzük, majd egy kissé hűlni hagyjuk.

    A palacsintákat megtöltjük vele, és a szélüket behajtva, egyenként összegöngyöljük. Kivajazott tűzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük, és a tojással meg a porcukorral simára kevert tejszínnel meglocsoljuk.

    Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a teteje pirulni nem kezd. 180-200 fokon kb. 30 perc.

    A hűtőben összekészítve, letakarva állhat egy napot. Fogyasztás előtt csak ráöntjük a tojással, porcukorral elkevert tejszínt, és már süthetjük is.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin