Keress receptre vagy hozzávalóra

Tartalmas bableves

Hozzávalók

  • 30 dkg fehér szárazbab
  • 2 db sárgarépa
  • 2 fej hagyma
  • 2 szál halványító zeller
  • 1 db édeskömény
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db paradicsom
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 db babérlevél
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 tk csilipehely
  • 1,5 dl passzírozott paradicsom
  • 40 dkg füstölt hús
  • 20 dkg árpagyöngy (gersli)
  • 2 ek vörösborecet
  • bors

Elkészítés

    1. A szárazbabot beáztatjuk egy éjszakára.
    2. Másnap a megtisztított sárgarépát és hagymát felkockázzuk, a halványító zellert feldaraboljuk. A megtisztított édesköményt a torzsa kimetszése után kockákra vágjuk, a fokhagymát finomra aprítjuk. A megmosott paradicsomot durvára daraboljuk. A babot leszűrjük és lecsepegtetjük.
    3. A nagy fazékban felhevített olívaolajon a hagymát, a sárgarépát, a zellert, az édesköményt, a fokhagymát, a babérlevelet, a kakukkfüvet és a csilipelyhet közepes tűzön puhára pároljuk 8-10 perc alatt. Hozzáadjuk a paradicsomot, és 8-10 perc alatt szétfőzzük. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, felöntjük 2,5 l hideg vízzel, és beletesszük egyben a füstölt húst. Felforraljuk, és gyengébb tűzön főzzük 30 percig. Ezután beleszórjuk a babot, majd 20 perc múlva a gerslit, és további 25-30 perc alatt puhára főzzük.
    4. A füstölt húst, a babérlevelet és a kakukkfüvet kiszedjük. A húst rövid hűlés után falatnyira daraboljuk és visszatesszük az edénybe. Végül a levest a borecettel ízesítjük, és szükség szerint megsózzuk, megborsozzuk.

    Bableves receptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin