Elkészítés: Az omlós tészta hozzávalóit gyorsan tésztává gyúrjuk, és 1 órára hideg helyre tesszük. A zselatinra fél dl hideg vizet öntünk, és 10 percig áztatjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A vízfürdőhöz egy edényben bő vizet melegítünk, de nem forralunk. Egy keverőtálat beállítunk, és a tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a bort. A megáztatot zselatint a felmelegített citromléhesz keverjük, majd a tojásmasszához adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a krémhez keverjük. A krémet 1 órán át hűtőszekrényben dermesztjük, közben néhányszor megkeverjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát nyolc részre vágjuk, kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a formákat. A tészta alját villával kissé megszurkáljuk, a széleket levágjuk. A tartelette-eket 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A szőlőt lemossuk, leszárítjuk, leszemezzük. A borkrémet a már lehűlt kosárkákba töltjük, rátesszük a szőlőt a krémre, és a torta szélét megszórjuk mandulával.