Elkészítés: A francia öntethez az ecetet a sóval, a mustárral meg a borssal simára keverjük, és az olajat vékony sugárban, kevergetve beleöntjük. A tésztát sós vízben nem túl puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük. Nagy tálba öntve az olajjal összekeverjük. A répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A paprikát és a sonkát vékonyra szeleteljük. A répát, a paprikát és a kukoricát a tésztával alaposan összekeverjük. A tejfölt a francia öntettel simára keverjük, és a salátára öntve összeforgatjuk. Szobahőmérsékleten tálaljuk. Ehhez a salátához remekül felhasználhatók a megmaradt sült húsok, halfélék, szalámik és sajtok.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre