Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Szentgyörgyi palacsinta

Hozzávalók

  • 16 db palacsinta
  • 5 db tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 1 db citrom
  • 15 dkg darált mandula
  • rum
  • 2 marék mazsola
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek baracklekvár

Elkészítés

    1. A palacsintákat kisütés után hármasával összefogva feltekerjük, és 3 centis darabokra vágjuk, a végeit félretesszük. Egy kivajazott jénai tálba lazán egymás mellé állítjuk a palacsintakarikákat.
    2. A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, a lágy vajat, a lereszelt citromhéjat, a mandulát és az előzőleg rumba áztatott mazsolát. Összekeverjük, és hozzáadjuk a palacsintvégeket is. A mártást elosztjuk a palacsinták tetején, és 180 fokon addig sütjük, amíg kicsit megköt a massza.
    3. Közben a tojásfehérjét felverjük a maradék vaníliás cukorral, a porcukorral és a baracklekvárral. Rásimítjuk a palacsinta tetejére, visszatoljuk a sütőbe, és nagyjából 5 perc alatt pirosra sütjük a tetejét. 

Megjegyzés

A szentgyörgyi palacsinta, frissen, melegen tálalva nagyszerű fogás. Valószínűleg, nem a híres magyar tudósról kapta a nevét. Ízvilága felejthetetlen, amit leginkább ennek a Gundel receptnek köszönhet.

lilalicsi
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes