Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szalonnás-kolbászos rakott krumpli

Hozzávalók

  • 12 db krumpli (nagyobb)
  • 3 db tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 szál csípős parasztkolbász
  • 1 ek sertészsír
  • csilipaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • füstölt sajt
  • trappista sajt
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A krumplit és 2 db tojást megfőzünk. A szalonnát kockára vágjuk, a kolbászt felszeleteljük. Egy serpenyőben zsíron megsütjük a szalonnát és a kolbászt. A krumpli megpucoljuk, és egy vajjal kikent tálba szeleteljük a felét. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával. Rárakjuk a felszeletelt tojásokat, a sült szalonnát és kolbászt, majd beborítjuk a krumpli másik felével, és ismét megfűszerezzük.
    2. A tejfölbe belekeverünk egy tojást, belevágunk egy csilipaprikát, és rálocsoljuk a krumplira. Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Közben a sajtokat lereszeljük.
    3. Kb. 15 perc után, amikor már szépen megsült, rászórjuk a reszelt sajtot, és meghintjük zsemlemorzsával. Grill fokozaton kb. 10 percig sütjük.

Megjegyzés

Szeretem a rakott krumplit, gyakran variálom, most így készítettem.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin