Sós palacsinta (alaprecept)

default user icon
3

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 palacsintához:
  • 2 tojás
  • 4 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tojást mély tálba ütjük. Hozzáöntjük a hideg tejet, egy csipet sót, és habverővel kikeverjük. Apránként beleszórjuk a lisztet, állandóan keverve, hogy a tészta ne csomósodjon össze. A szükséges tejmennyiség felét szénsavas ásvány- vagy szódavízzel helyettesíthetjük, amit a tejjel elkevert tésztához fokozatosan hozzáöntünk, majd simára keverjük. A massza tejszín sűrűségű legyen. A kész tésztát legalább félórán át pihentetjük. Sütés előtt az olajat is belekeverjük, és palacsintasütőben vagy bevonatos serpenyőben vékony palacsintákat sütünk.

Megjegyzés

A recept a Kiskegyed konyhája receptmagazinban jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Telegdi Krisztina 6 évvel ezelőtt
devamester: ha elolvasod az elkészítést ott van a só...mert fent kihagyta, attól még szerintem alap hogy minden háztartásban akad egy csipet. =)
Devics Attila 8 évvel ezelőtt
ja, az elkészítésnél van só, csak az anyaghányad nem írja..
Devics Attila 8 évvel ezelőtt
hol a só??? nem attól lesz sós, hogy nincs benne cukor..

Hasonló Receptek