Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgarépás röszti

default user icon

Hozzávalók

  • A rösztihez:
  • 20 dkg sárgarépa
  • 30 dkg burgonya
  • 3 ek liszt
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • bors
  • frissen őrölt szerecsendió
  • 10 ek napraforgóolaj
  • A mártogatóshoz:
  • 1 db paradicsom
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • 1,5 dl tejföl
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • fekete bors

Elkészítés

    1. A mártogatóshoz a megmosott, megtörölt paradicsomot negyedeljük, és a magos rész eltávolítása után apró kockákra vágjuk. A leöblített és konyhai papírtörlőn leszárított petrezselyem levélkéit lecsipkedjük és finomra vágjuk, a metélőhagymát vékonyan felkarikázzuk. A tejfölt simára keverjük a joghurttal, majd beleforgatjuk a paradicsomot és a zöldfűszereket. Megsózzuk, megborsozzuk.
    2. A rösztihez a meghámozott, megmosott sárgarépát és burgonyát lecsepegtetjük. Mindkettőt durvára reszeljük, majd nagyobb tálban összeforgatjuk a liszttel, a zsemlemorzsával és a tojásokkal. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és a masszából 12 db lepényt formázunk.
    3. Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Adagonként belehelyezzük a rösztiket, és közepes tűzön, oldalanként 3-4 percig sütjük. Végül konyhai papírtörlőn leitatjuk, és melegen tálaljuk. A mártogatóst külön tálkában kínáljuk hozzá.

      Rösztik, tócsnik >>>

      Mártogatósok >>>

      Uzsonnára valók >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin