Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sárgabarackos cobbler

default user icon
11 4/5
Sárgabarackos cobbler

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sárgabarack
  • 10 dkg mazsola
  • 3/4 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg cukor + 2-3 evőkanál a szóráshoz
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • pici só
  • fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés: Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a kimagozott sárgabarackot szépen egymás mellé tesszük. Megszórjuk a mazsolával, majd a vaníliás cukorral elkevert cukorral, végül a vaníliás pudingporral. A tésztához valókat robotgéppel jól kikeverjük. Ha túl lágy a tészta, még lisztet adunk hozzá. Ezután kis golyókat formázunk belőle, és a gyümölcsöt befedjük vele, de nem baj, ha nem érnek össze, mert úgyis nőni fognak. Végül 2-3 evőkanál kristálycukrot össze keverünk a fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd a kis gombócokat jól megszórjuk vele. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 30 perc alatt készre sütjük. A formában hagyni kihűlni.

Megjegyzés

Bármilyen gyümölcs felhasználásával elkészíthető.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

demonhill
banánnal és fekete szederrel isteni!
kompy2
megtetszett a recept, már sül is a sütőben. Eddig nagyon jól néz ki, remélem fini lesz!
takacsetti
Banán-rebarbara-mazsi: édes-savanyú süti :) Ez a tészta! Nagyon jóóóóóó! Köszönöm az alapot!
doremi
Különleges gyümölcsös édesség, jól sikerült, finom lett. A tészta nagyon el van találva. Sütőpapír helyett vajazott, lisztezett tepsiben sütöttem. A puding szépen megkötötte a gyümölcs levét.
klingl
Nekem szétmállott a sütőpapír alatta, úgyhogy legközelebb anélkül csinálom. Egyébként finom lett!!! Szerintem fagyasztott, vagy befőtt gyümölcsből is el lehet készíteni (persze kiengedve, lecsöpögtetve)...
nemetcs
Kedves Mindenki! Nagyon gusztusos a sütemény, kedvet kaptam hozzá, de szeretném megkérdezni, hogy befőtt gyümölccsel, vagy esetleg fagyasztottal is elkészithető? Nagyon várom válaszotokat, mert szeretném mihamarabb kipróbálni.
andrea502
Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy milyen tejszín kell bele? Habtejszín vagy főzőtejszín. Köszönöm a választ.
korianderjoe
Kedves alfi07! A vaníliás pudingpor nagyon fontos! Én is elgondolkodtam rajta, s miután megsütöttem, akkor jöttem rá, hogy miért. Azért, mert sülés közben a gyümölcsök levet engednek, és akkor elázna az egész. Így viszont a pudingporban levő keményítő zselésíti a levet, és szép állagú, szeletelhető lesz. Tehát szórd közvetlenül a gyümölcsre, és mehet rá egy egész tasakkal nyugodtan. (Amúgy sütés után semmit nem fogsz belőle látni.)
alfi07
Kedvet kaptam én is, ennek a sütinek az elkészítéséhez. Én körtés és szilvás változatot sütöttem. Gyors, egyszerű és tényleg nagyon mutatós. Egy apró kérdésem van, a vaniliáspudingport csak a gyümölcsre kell rászórni? Ezt szerintem át kell gondolni, mert ez az apró kis hiba, evésközben kiütközhet. Kifogom próbálni, én beletenném a tészta hozzávalói közé, vagy egyszerűen hagynám.
korianderjoe
Ma délután vettem észre ezt a receptet, és már meg is sütöttem. Egyszerűen mennyei, alig hogy kisült, már elkezdtem kanalazni.... Valami őrületfinom! (A tészta ugyan nem lett olyan állagú, hogy gombóckákat tudtam volna gyártani, de kanállal rátettem a gyümölcsre, és így is tökéletes. Szóval nem kell megijedni.) Alig várom, hogy kipróbáljam mindenféle más gyümölccsel: szilvával, szederrel, nektarinnal stb. stb. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hasonló Receptek

Magazin