Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedve megmossuk, majd sós vízben félpuhára főzzük. A pulykamellet bedörzsöljük fokhagymával, kockára vágjuk, és wokban készre pirítjuk.
A vajat felolvasztjuk, a lisztet csomómentesen elkeverjük benne, majd a tejet fokozatosan hozzáöntve simára keverjük. A szószt besűrítjük, hozzáadjuk a krémsajtot és a füstölt sajtot, majd az egészet sóval és fokhagymával ízesítjük.
A karfiolt egy kivajazott tepsibe rakjuk, rátesszük a húst, majd ráöntjük a sajtmártást. A tetejére reszelt sajtot szórunk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre