Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-sós pöffeteg

60 perc
egyszerű
átlagos
20 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha vajat összekeverjük a reszelt sajttal, a tejföllel, a sóval és ízlés szerinti őrölt borssal. Ezután egyesével hozzákeverjük a tojásokat, hogy egy sima masszát kapjunk. Hozzászórjuk a sütőporral összekevert lisztet, összekeverjük és összegyúrjuk a tésztát, majd legalább egy órára hideg helyre vagy a hütőbe tesszük (ha túl száraz lenne, akkor még egy kevés tejfölt keverjünk hozzá).
  2. A tésztából nagyobb diónyi golyókat formázunk, majd ízlés szerint szezámmagba hempergetjük. (Meghempergethetjük még köménymagba vagy egy csipet pirospaprikával összekevert lisztbe is.)
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük a golyókat, egymástól távolabb. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezek is érdekelhetnek