Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-rakott hússzeletek

Hozzávalók

  • 9 szelet hús (tarja vagy karaj)
  • 20 dkg sajt
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 4 ek liszt
  • 3 db tojás
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

    1. A sütőformát (v. kisebb tepsit) kikenünk vajjal. A sajtot, kis lyukú reszelőn, lereszeljük le. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk szerecsendióval. Ezután egy kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek kellően átjárják.
    2. A befűszerezett hússzeleteket először beleforgatjuk a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a reszelt sajtba. A vajjal kikent sütőformába egymás mellé helyezzük a hússzeleteket, majd megkenjük tejföllel. Ezután megint egy réteg hús, majd tejföl következik - ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a hús. Az utolsó sor húst, alaposan megkenjük tejföllel, majd fóliával lefedjük a sütőforma tetejét.
    3. 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd kb egy óra alatt puhára pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, majd szép pirosra sütjük. A készre sült húst kivesszük a sütőből, majd tálalás előtt egy kicsit hűlni hagyjuk.

    11 CSŐBEN SÜLT ÉTEL, AMIT EGYSZER MINDENKINEK MEG KELL KÓSTOLNIA >>>

    GÖNGYÖLT, TÖLTÖTT SERTÉSSZELET - 9 TUTI RECEPT! >>>

    isteni ételek sertéshúsból >>>

Megjegyzés

Tálaláskor ízlés szerint rizst vagy krumplipürét kínáljunk mellé köretnek.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin