Elkészítés: A fánkhoz a vizet az olajjal felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, folyamatosan keverve hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, míg elválik az edény falától. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a tojásokat, a fűszereket és a reszelt sajtot.
Olajat hevítünk, a masszából kanállal fánkokat szaggatunk bele, és pirosra sütjük.
A mártáshoz a finomra vágott hagymát és fokhagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a bort, majd a sajtokat, és kis lángon összeforraljuk, felöntjük a tejszínnel, és egy pici szerecsendióval ízesítjük.
A fánkokat a mártással tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre