Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-baconös pogácsa

2 3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 db tojássárga
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 20 dkg bacon
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás
  • A tetejére:
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A bacont apró kockákra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük.

    A cukorral és a langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a 15 dkg reszelt sajttal és a többi összetevővel tésztát gyúrunk.

    A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk, és még 40 percig kelesztjük.

    Ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra, és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

    Pihentetjük 10 percet, majd felvert egész tojással lekenjük, reszelt sajtot szórunk rá, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

MsHyde
Mindent pontosan úgy csináltam, ahogy le van írva, kivéve persze a cukor mennyisége, amire nem tér ki. A 2 dl tej rengeteg bele, teljesen folyós lett a tészta, liszttel kellett sűrítenem. A bacont egyáltalán nem érezni, talán ha nem pirítottam volna le... Nekem nem 25 db lett, hanem legalább 90, 3 tepsivel sütöttem. Ja, és a 35 perc rengeteg, nekem 25 perc alatt sötétbarnára sült, majdnem megégett. Nem túl jó recept.
Ernocske
Bacont még nem tettem pogácsába, de ki fogom próbálni, mert nagyon étvágygerjesztő a recept.

Hasonló Receptek

Magazin