Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Roppanós kovászos uborka

default user icon
1

Hozzávalók

  • Egy 5 l-es üveghez:
  • 3 kg uborka
  • 1-2 db meggyfalevél
  • 1-2 db szőlővessző (új hajtás)
  • 1 csokor kapor
  • 1 fej fokhagyma
  • 5 szem fekete bors
  • 1 mk koriander
  • 2 l víz
  • 6-8 ek só
  • 1 db kenyércsücsök

Elkészítés

    1. Megtisztítjuk az uborkát, levágjuk a végeit, és bevágjuk késsel az oldalát. Üvegbe tesszük az uborkát a meggyfalevéllel, a szőlővesszővel, a kaporral, a fokhagymával, a borssal és a korianderrel.
    2. A vizet felforraljuk a sóval, majd forrón ráöntjük az uborkára. A tetejére kenyércsücsköt teszünk, és lefedve a napon érleljük 2-3 napig.

      Még több kovászos uborka >>> 

      Savanyúságok házilag >>> 

      Kapros receptek >>> 

Megjegyzés

Minél több a só, annál jobban roppan. Én 8 evőkanál sóval szoktam készíteni. Érlelés után, ha túl sós, leöntöm a levét, és tiszta, sótlan forralt vízzel pótolom.

Bobeszku
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Bobeszku 8 évvel ezelőtt
meggyfaág és nem levél bocsesz
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes