Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogós gombafasírt

default user icon
Ropogós gombafasírt

Hozzávalók

  • 2 ek olaj (+ a sütéshez)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg friss gomba
  • őrölt kömény
  • grillfűszerkeverék
  • őrölt fekete bors
  • 1 db kifli
  • 1 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 3 ek tejföl
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. Az olajon elkezdjük megpárolni a megtisztított, apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott vagy nagy lyukú reszelőn lereszelt gombát, ízesítjük köménnyel, fűszerkeverékkel, sóval és borssal, majd addig pároljuk, amíg a gomba összeesik és megpuhul. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kissé hűlni a keveréket.
    2. A kiflit darabokra vágjuk, majd beáztatjuk a tejbe. A kihűlt gombás keverékhez adjuk a tojássárgákat és a tejben megáztatott kiflit, valamint a tejfölt is. Ha túl folyósnak találjuk a masszát, hozzáadunk annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható, fasírt állagú keveréket kapjunk. 
    3. A masszából gömböket formázunk, melyeket lelapítunk kissé, és meghengergetünk egy kevés zsemlemorzsában. Forró olajban ropogósra sütjük a fasírtokat. Burgonyapürével, párolt zöldséggel vagy vegyes salátával tálaljuk.

    SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: EXTRAKRÉMES GOMBÁS MELEGSZENDVICSKRÉM 

    SZENDVICSBE VAGY FELTÉTNEK: ÍGY LESZ TÖKÉLETES A ZÖLDSÉGFASÍRT 

    EGYÜNK GOMBÁT VAGY SEM? 3-3 ÉRV ÉS ELLENÉRV 

Megjegyzés

Ha szárított gombából szeretnénk elkészíteni a fasírozottat, akkor legalább két órán keresztül áztassuk azt tejben vagy vízben.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin