Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rizssaláta csirkehússal

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 tasakos barna rizs
  • 4 kisebb csirkemellfilé
  • 1 dl olívaolaj
  • 10 dkg kígyóuborka
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 csomag retek
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 evőkanál fűszerecet
  • 1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
  • 1/2 fej fejes saláta
  • 1/2 fej lollo rosso saláta

Elkészítés

    Előkészítés:
    A barna rizst a csomagoláson olvasható előírás szerinti idő alatt sós forró vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A csirkehúst lemossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Néhány salátalevelet félreteszünk a tálaláshoz.

    Elkészítés:
    1.A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, összekeverjük, és 10-15 percre félretesszük, állni hagyjuk.
    2. A húst kevés olajjal kikent bevonatos serpenyőben pirosra sütjük (figyeljünk, ne száradjon ki!).
    3. Amikor a zöldségek kissé megpuhultak, meglocsoljuk az olaj, az ecet és kevésvíz keverékével.
    4. Ha a rizs kihűlt, összekeverjük a zöldségekkel, hozzáadjuk a petrezselymet, őrölt fehér borssal megszórjuk, ha kell, még sózzuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
    5. Pihentetés után a félretett salátalevelekkel kibélelt tányérokon a csirkehússal kínáljuk. (A húst bele is vághatjuk a salátába.)

    Munka: 15 perc
    Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
    1 adag: 636 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

martabottyan
Erdekesnek igerkezik szerintem a fogyosoknak is jo , a heten kiprobalom

Hasonló Receptek

Magazin