Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rigó Jancsi kicsit másképp

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 2 dl habtejszín (igény szerint lehet több is)
  • kakaópor
  • porcukor
  • A tetejére:
  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 2-3 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük a cukor 1/3 részével. A sárgáját a cukor 2/3 részével tejföl sűrűségűre keverjük. A tojásfehérjét hozzákeverjük lassú mozdulatokkal, hogy ne törjön össze a hab. Ha elegyítettük, akkor a sütőporral elkevert lisztet apránként fakanállal hozzákeverjük. A sütőformát kiolajozzuk, kilisztezzük, a tésztát belesimítjuk, és 200 Celsius fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Közben a töltelékhez a tejszínhabot kemény habbá verjük porcukorral, a végén belekeverjük a kakaóport (lehet több tejszín is használni, ki mennyire szereti vastagon a tölteléket).

A kihűlt tésztát kiboritjuk a formából. A tetejét megkenjük a felvert tejszínnel, hűtőben tesszük legalább 1 órára, hogy a tölteléket ne kapja fel a forró, olvasztott csoki.

A csokit vízgőz felett megolvasztjuk. Olajjal hígítjuk (nem kell sok, 2-3 evőkanálnyi). Egyenletesen elkenjük a süti tetején. Újra hűtőbe tesszük, hogy szépen tudjuk szeletelni.

Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, hogy a csoki ne töredezzen meg nagyon a tetején!

Megjegyzés

Az igazi Rigó Jancsi tölteléke két barna lap közé kerül, és a felső lapot kell csokival bevonni. - Kiscsimpi

Ezek is érdekelhetnek