Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott palacsinta magyarosan

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • 8 db sós palacsinta
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 db tömlős sajtkrém
  • 5 dkg füstölt sajt
  • petrezselyem zöld
  • A panírhoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

A töltelékhez az alapanyagokat apró kockákra vágjuk. Egy tetszőleges serpenyőben a szalonnát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, végül a kolbászt.

A tömlős sajtot és a petrezselyemzöldet belekeverjük. Ha kihűlt a töltelék, megtöltjük vele a palacsintákat, két szélét behajtva henger alakúra formázzuk.

Lisztbe, felvert tojásba és a zsemlemorzsával összekevert füstölt sajtba nyomkodjuk. Forró olajban, hirtelen kisütjük.

Ezek is érdekelhetnek