Pulykamell csíkok sörtésztában

Hozzávalók

  • 4 szelet pulykamellfilé
  • frissen őrölt bors
  • 4 ek liszt
  • A sütéshez:
  • 3 dl olaj
  • A bundázáshoz:
  • 24 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 doboz világos sör

Elkészítés

    1. A megtisztított húst töröljük szárazra, vágjuk csíkokra majd sózzuk és borsozzuk meg. Szórjunk lisztet egy nagy tányérra, az olajat forrósítsuk fel.
    2. Keverjük össze a lisztet a sóval, a zúzott fokhagymával és a paprikával. Kis adagokban öntsük hozzá a hideg sört, és keverjük simára. Forgassuk meg a hússzeleteket a sima lisztben, majd mártsuk mindet a sörtésztába.
    3. Óvatosan helyezzük a szeleteket a felforrósított olajba, süssük mindkét oldalukat aranyszínűre, majd szedjük papírtörlőre. Kínáljuk sült burgonyával, salátával és citrommal.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek